Gratis strikkeoppskrift på pannebånd til påske

Da jeg var lita hadde vi en regel på at sykkelen ikke skulle fram før etter påske. Da var det offisielt vår i Rindal. I år har det vært en litt rar vinter her på Nordmøre. Vi er vant til å ha metervis med snø hele vinteren, men i vår har det stort sett vært bart. 

Lukten av vår som vi så fint sier :) og det er jo en en litt pussig lukt å like egentlig. Men når våren kommer er det pannebånd som må strikkes. Jeg har tatt fram oppskriften fra heftet Babyluer og laget en gratisoppskrift til dere. Den kan dere lese under her. Strikker du den i Dobbel Fin slik som i oppskirften, er den fin de aller minste, bytter du til Babysilk og til pinne nr 4,5 så er den fin til barnehagebarn og småskolebarn. Du strikker den bare litt lengre. Husk at den er veldig tøyelig!

Gratis oppskrift på pannebånd

Størrelser: 3 mnd (6 mnd) 12 mnd.
Garnforbruk: 50 (50) 50 g.
Sart rosa Fin nr. 227.
Rillestrikk: Strikk rett på retten og rett på vrangen. Disse to pinnene blir en rille. 
Strikkefasthet: 20 masker rillestrikk med dobbelt garn på pinne 4 = 10 cm i bredden

Pannebåndet strikkes fram og tilbake på pinne 4 med dobbelt tråd, og sys sammen bak. 

Legg opp 19 (19) 19 masker på pinne 4 og strikk 1. pinne fra retten slik: 3 masker rillestrikk, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 6 rette = flette, 1 vrang, 3 masker rillestrikk.
Snu og strikk motsatt tilbake fra vrangen slik: 3 masker rillestrikk, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 6 vrange, 1 rett, 1 vrang, 1 rett og 3 masker rillestrikk.

Gjenta disse to pinnene hele tiden samtidig som du fletter hver 6. pinne slik: strikk til du kommer til de 6 rettmaskene. Sett 3 masker over på en hjelpepinne foran arbeidet, strikk 3 rette, strikk nå de 3 maskene fra hjelpepinnen din tilbake på pinnen. 

Strikk til pannebåndet blir langt nok, ca 37 (39) 41 cm langt og fell løst av. Sy pannebåndet sammen bak.

Del på: Pin It

Gratis frakt i påsken :)

Flere av dere har allerede startet påsken og noen av oss har noen dager igjen å jobbe. Uansett hva slags påske du har, vet jeg at mange av dere også nå sitter med pinnene i fanget.
Tradisjonen tro har vi gratis frakt også denne påsken:) Vi sender varer til og med onsdag i den stille uke og kaster oss rundt igjen på tirsdag og sender påskeordrene. 

For dere som tar turen til Surnadal i påsken så åpner jeg dørene til butikken min i påsken.
Mandag og tirsdag denne uken er det åpent hus fra kl 14 - 17. 

Velkommen skal dere være til en trivelig påskehandel! 
og håper dere alle får en riktig fin påske!

Del på: Pin It

Vårrengjøring


Jeg er nok litt i overkant interessert i garn og pinner, men jeg klarer ikke å la være å snakke om noe som jeg syns er så viktig. Med riktig og godt verktøy, blir livet mye enklere. Iikke minst for dine omgivelser. Jeg har stikket nok med ødelagte pinner og dårlig garn. Pinner jeg arvet både fra mormor og mamma.

For noen år siden tok jeg et grep og gav alle mine gamle pinner til en lokal skole sammen med alt restegarnet mitt. Og det ble stor jubel på skolen skal jeg fortelle dere! Jeg oppfordrer andre om å gjøre det samme. Slutt å ha dårlig samvittighet for restelageret som vokser.

Gi det videre! Det er helt sikkert mange barnehager og skoler som har lyst på det ...


Jeg har de fineste Symphonie Rose pinner som kun jeg fører her i landet. Og til disse pinnen har jeg designet et pinneskrin som er laget for oss som strikker med løse tupper. Jeg har også fått laget en pinnemappe i transparent plast, og har sorte små silikonstrikk slik at du kan samle pinnene etter størrelsen.

På tide med en liten opprydding?

Her finner du det du måtte trenge til pinnene dine ...Del på: Pin It

Tips & Triks! 2 måter å spleise tråd på

Sist uke var jeg så heldig å ha en gjeng med flotte sanitetskvinner innom på strikkekaffe. Det var første gang jeg tok imot en busslast med strikkere :) Veldig artig! Og da er det ikke bare jeg som lærer bort. Tror du ikke jeg lærte noe nytt denne kvelden også :) Spleising av tråd. Og det var genialt enkelt ... 

Sjekk min nye Strikke ABC :) her kommer det mange godbiter framover!

Jeg viser dere med noen bilder hvordan det gjøres: 


Her har vi to ender vi skal spleise sammen.


Jeg bruker en butt nål med passe stort øye, og stikker nålen inn ca 5 cm inne på den andre enden og syr i sentrum av tråden oppover et stykke. 


Trekk tråden gjennom. Dra i tråden til enden akkurat forsvinner inn i tråden. Den lille enden som stikker ut skal du sy fast på samme måte.


Her kan det være greit å sy oppover tråden før du trer nålen. Du gjør akkurat på samme måten som forrige ende. 


Trekk nålen med tråden gjennom og vips du har spleiset tråden.
Det er ikke alle garnkvaliteter som egner seg like godt til denne måten å spleise på, men det er en veldig fin måte å slippe unna all trådfestingen til slutt :)

Før har jeg alltid pleid å legge tråden dobbelt og strikke noen masker med to tråder når jeg skifter nøste. Denne metoden er jo egentlig akkurat det samme bare at man spleier tråden sammen. Det som er ulempen da er at trådenden fort titter fram på feil side av arbeidet...


Her er en annen spleiseteknikk dere kan bruke hvis dere skal bytte farge. Og da spleise sammen endene på denne måten.

Du trenger en nål med but ende og passe stort hode.


Legg tråden på denne måten.


Du gjør likt på begge endene. Tre nålen med den enden du skal feste, og stikk nålen midt i tråden og sy oppover et stykke.


Trekk tråden gjennom og klipp av enden.


Gjør på akkurat samme måten med den andre enden.


Slik ser det ut når du er ferdig :)

Del på: Pin It

Ukens favoritt – 25 % på Faerytale


Vi tynner i hyllene for å gjøre plass til mere garn og denne uken er det 25% på mange farger av faerytale.
Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Og garnet finner dere i tilbudsmappen min :)

Del på: Pin It
« Eldre innlegg Last inn flere artikler