Strikke ABC - slik strikker du fletter

Jeg bruker ofte fletter i mine design, så det var på tide å vise dere en filmsnutt på hvor lett det er å strikke... 

 

Det er mange som ikke tør å sette i gang med fletter. Det ser ut som det skal være veldig vanskelig, men det er det slett ikke. De fleste utbryter, "ikke værre?" eller "hvorfor gjorde jeg ikke dette før" :) 

All flettemagien foregår på den ene omgangen. Så strikker man gjerne flere omganger mellom, før man gjentar fletteomgangen igjen. Du får forskjellige fletter etter som hvor mange masker du fletter med, om du legger hjelpepinnen foran eller bak arbeidet når du fletter. Og mange kombinasjoner av dette. Men prinsippet er det samme. Man flytter plass på noen masker.

Her er en link til bestselgeren min lue med flette og klaffer som er et fint øvingsprosjekt med fletting.
Lykke til! 

Del på: Pin It

Snart barnehagestart for veslemor

Det er like før Ellen skal starte i barnehagen. Klart hun må få seg en ny lue med flette til barenhagestart. Denne uken har jeg tilbud på alle materialpakker fra boken "Babyluer". Du får med boken, og de nøstene du trenger til å strikke, samt evetuelle knapper som er med. Pinner må du bestille selv eller så har du kanskje pinner fra før :) Til disse luene bruker du pinne nr 4 og garnet Fin fra Du Store Alpakka. 

Denne luen er slett ikke så vanskelig. Hvis du ikke har strikket fletter før er det bare å følge med på Strikke ABC her på bloggen min, jeg kommer til å legge ut en liten snutt på hvordan dere fletter ganske snart... 

Tilbudet gjelder ut uke nr 2 

Del på: Pin It

Nå kan du forhåndsbestille den nye boka mi

For å være sikker på at jeg har tar inn nok bøker, har jeg har akkurat lagt ut boken i nettbutikken slik at du kan forhåndsbestille den.
Alle bøker som selges hos meg blir signert :) 

Elsker du å strikke? Har du barn eller kjenner du noen som har det?
Liker du vakre plagg med et klassisk snitt som samtidig er brukervennlige? 

Da er denne boken midt i blinken for deg!

Gyldendal skriver: Forfatter og designer Marte Helgetun har lekt med pinner og garn hele livet, og i denne sjarmerende og praktiske strikkeboken presenterer hun hele 60 oppskrifter på gensere, jakker, bukser, kjoler, skjørt, luer og skjerf i størrelsene 0–6 år. Alle oppskriftene er skrevet på en enkel måte, uten forkortelser og fagspråk.

Strikk til barn er gjennomillustrert med bilder av de søte små i myke plagg, og den er selvskreven i samlingen til alle strikkeglade.

Forhåndsbestill her: Strikk til barn - sjarm i hver maske
Alle bøker som selges hos meg blir signert :)
Del på: Pin It

Tips & triks - strikk ermer på lang rundpinne

Det å strikke med strømpepinner er det mange som ikke er så glad i. Det blir ofte ujevnt mellom pinnene. Det er rett og slett litt mange pinner og holde styr på. Her skal jeg vise dere hvordan jeg bruker en lang rundpinne i steden for strømpepinner. Her strikker jeg det ene beinet på en liten barnetights.


Brett arbeidet i to og trekk vaieren ut slik at maskene ligger på hver sin tupp. Du trenger ikke finreine antall masker. Begge tuppene peker mot høyre.


Tråden du skal strikke med er bak. Hold arbeidet i venstre hånd. Bruk høyre hånd og trekk den bakerste pinnen fram slik at du kan strikke med den.


Strikk på vanlig måte.


Når du har strikket alle maskene på pinnen, trekker du den bakerste pinnen inn slik at maskene kommer på tuppen.


Snu så arbeidet og gjenta samme prosedyre. 


Dette er hele magien :)

Jeg måtte gjøre dette flere ganger før jeg foretrakk denne måten i steden for fem pinner. Det kommer helt an på hva jeg strikker hvilken metode jeg bruker. Det er noe som heter gammel vane, vond å vende :) men gi det et forsøk. Det kan jo hende du liker den...

Teknikken blir kalt "the Magic Loop" og er nyttig når du skal strikke rundt og det blir for trangt for en liten rundpinne. Det du trenger er en litt lang rundpinne. Første gang du prøver dette foreslår jeg at du strikker noen runder med strømpepinner først slik at du ikke starter like ved oppleggskanten. Det kan du godt gjøre etter hvert, men greit å ha prøvd det først :) 

Du kan også bruke denne teknikken til å strikke begge armene på en gang på samme pinne. Det skal jeg vise dere en annen gang... Her finner dere flere tips & triks jeg ofte bruker. Strikke ABC
Lykke til!

Del på: Pin It

Tips & triks - rekke opp uten å ta ut pinnen

Det hender man må rekke opp det siste man har strikket og strikke det om igjen, eller at man rett og slett har strikket for langt. Jeg syns det er så kjedelig å trekke ut pinnen for å rekke opp, for så å sette inn igjen pinnen. Derfor skal jeg vise dere hvordan jeg rekker opp masker uten å ta ut pinnen.

Hold strikketøyet som du pleier men strikk venstre pinne i omgangen under på høyre side (altså motsatt veg)

Del på: Pin It
« Eldre innlegg Last inn flere artikler