I dag debuterer jeg som gjesteblogger for Gyldendal


 

For noen uker siden ble jeg utfordret til å skrive en gjesteblogg til Gyldendals inspirasjonsblogg. En gylden mulighet til å presentere den nye boken min til enda flere lesere :) Velkommen til dere!

Her kan dere lese hele gjestebloggsaken.
Bloggen til Gyldendal heter puff.gyldendal.no og er verdt et besøk :)

Ikke glem å forhåndsbestille boken min. Alle bøker som selges via nettbutikken min blir signert
og sendes ut så snart vi får dem i hus. 

Den fine gjengen på Gyldendal lo godt da de spurte om jeg kunne ta imot en Europalle med bøker? Klart det sier jeg og forteller at vi har en traktor... Tror ikke det var svaret de ventet :)

Del på: Pin It

Jeg tror mamma ønsker seg garn eller strikkepinner til jul

Skrevet av Råg Schei
Ektemann 

I bilen hjem fra barnehagen her om dagen kikket junior lurt på meg. Jeg vet hva vi skal kjøpe til mamma til jul, sa han. Garn eller strikkepinner, sier han fornøyd og setter seg litt bedre til rette i bilstolen. Han har åpenbart fått med seg hva hun liker. 

  

Selv innrømmer jeg glatt at innpakningen ikke er like viktig. – men skulle denne ha inneholdt en god røkt single malt whisky hadde jeg sagt meg godt fornøyd med julekvelden. Dette er Martes nyeste mønster, og materialpakken til denne finner dere i innlegget under.


10 julegavetips 

Bestiller du julegavene før helgen rekker vi postens frist som er den 16. desember. 


1. Øverst troner luksuspinneskrinet. Finere gave til en strikker finnes ikke.

        

2. Garn og pinner til en av disse fire halsene. Til alle disse halsene bruker du 4 nøster fin og pinne nr 5. Da kan strikkeprosjektet startes allerede på julekvelden. Oppskriftene finnes gratis på nettsiden.3. Vi har også dette fine skrinet med heklekroker i Symphonie Rose. 

4. Julerød portemone finnes som materialpakke. Kjøper du med pinner i tillegg kan prosjektet startes allerede julekvelden.

5. Ikke glem boken til Marte "I all enkelhet" den er det mange som ønsker seg til jul. Perfekt til alle mødre og bestemødre.

6. Skuldervarmeren i Hexa passer alle aldre. 

7. Vinveske i Misti


8. Portemoné med fletter ble en vinner under fjorårets juletre.

9. Materialpakke med en av luene fra boken "I all enkelhet" og boken.

10. Sett med alle strømpepinnene i Symphonie Rose serien.

Del på: Pin It

Det hekles ...

Skrevet av Elin Lillebø
Gjesteblogger for Design by Marte Helgetun


Noen ganger er livet så vidunderlig forunderlig der det serverer små godbiter av opplevelser langs veien. En av disse godbitene og et friskt designpust, er Marte. Hun er en strøm av positiv kreativitet og har et smittende stå-på-humør. I studietiden, der jeg kjenner henne fra, var hun en løsningsorientert optimist med en stor evne til å motivere andre.

Alt dette hadde jeg fullstendig glemt da jeg helt ærlig og helt uten koketteri svarte
”men jeg kan jo ikke hekle”
til hennes forslag om at jeg kunne strikke Sommerkjolen med perlestrikket liv (MH0019) til datteren min. Selve kjolen strikkes i det blanke garnet Fin, mens skjellene langs kantene må hekles. Jeg kunne se at det å strikke denne kjolen med et skjørt i glattstrikk og et liv i perlestrikk ikke ville by på store utfordringer. Det var den heklede kanten som satte en liten stopper for idéen.
Marte spurte så om jeg hadde heklet luftmasker før.
Jo, det hadde jeg jo.
Så spurte hun om jeg hadde heklet fastmasker før.
Og, jo, jammen hadde jeg ikke det også.
”Da kan du jo hekle” smilte Marte.

Jeg tok en testrunde med heklekroken før jeg tok imot utfordringen. Som den uerfarne hekleren jeg var, måtte jeg ta i bruk både google og youtube for å forsikre meg om at de faste maskene virkelig var faste og de løse maskene virkelig var løse. Eller, i alle fall, for å finne ut at heklede staver bygges av disse. Stavene ble ok og etter hvert lignet det på skjell også. Dermed var jeg klar for utfordringen fra Marte. Fargene på kjolen i mønsteret er sommerlig flotte, mens jeg valgte helårsfargene lilla og rosa da når høsten banket på døra. Jeg strikket kjolen i løpet av noen kvelder, men måtte bruke god tid på å hekle kantene. Resultatet ble et vidundermykt favorittplagg og meg som en strikker som plutselig kan hekle (kanter).

Jepp, Marte; du kan si deg godt fornøyd; du gjør nemlig verden litt vakrere med dine friske designpust!

Elin Lillebø

Del på: Pin It
« Eldre innlegg Last inn flere artikler