Strikket bordskåner - enkelt og greit ...


Mens jeg sto å laget søndagsmiddag måtte jeg starte på denne bordskåneren. Jeg fikk testet den ut i dag å sett at den tålte varmen av en kjele med kokende vann. Jeg er fortsatt i utprøvingsfasen om hvor mye varme den tåler :) Jeg er ikke helt sikker på om jeg tør å sette en ildfast form direkte fra ovnen på den enda... Jeg liker den alt for godt til det :) 

Oppskriften er såre enkel
Garnet jeg brukte var firedobbel tråd av 
Line fra Sandnes Garn, farge gråblå nr 5870 og pinne nr 7. 
2 nøster trenger du for å benytte alle fire endene :) men du får kanskje to stykker av to nøster...

Jeg la opp 18 masker og strikket rille-strikk fram og tilbake temmelig fast. Den første masken tok jeg løs av med tråden på retten av arbeidet. Jeg passet på at jeg stremte den godt. Se bildeturorial under strikkeABC hvis du er i tvil hvordan du gjør det...

Den passer så godt på det nye kjøkkenet vårt :) Siden den ble så fin tror jeg neste søndagsmiddag går med til å starte på grytekluter i samme stil. 

Del på: Pin It

Nytt gratis mønster! Innpakkingen er halve opplevelsen

Denne kommer til å gjøre seg under juletreet i år. En veske til vinflasken strikket i det tykke garnet Misti fra DSA. Du trenger tre nøster og pinne nr 6. Jeg hadde blitt veldig glad om det hadde stått en slik en under treet mitt på juleaften :) 

Husker dere innlegget om Torkyvesken jeg skrev til påske :) Ikke alt går som planlagt ...
Nå ligger også den ute som gratismønster. Men husk jeg tar forbehold om at den loer litt.

Del på: Pin It

Strikket "Torky"-veske - ikke riktig alt går som planlagtJeg kunne like så godt ha blogget om en vinveske i dag. Hvis de fysiske lovene hadde vært på min side. Men mer eller mindre fraværende, er vel heller riktig. Ikke alt blir som man tenker, og godt er det. For denne "torky"-vesken ble jo egentlig ikke så verst. Den loer litt i starten, men det gir seg. Strikket i Misti fra Du Store Alpakka.

Det hele startet med en litt større veske, etter samme prinsipp som denne, og der skulle posen man tar ut av vinkartongen inn. Men den posen trenger nok kartongen sin for å ikke tippe over. I alle fall en konstruksjon med litt mer hold i en denne. Den virket liksom ikke før vinposen var halvfull. Jeg kunne riktignok ha skrevet i bruksanvisningen, at det var viktig å drikke jevnt mens man strikket vesken...
Men jeg likte denne vesken så godt at jeg lagde like godt en litt mindre en til tørkerullen.

Jeg følte meg litt slik som Jensemann i visa "Julepresangen" av Prøysen, der ideen om den fine presangen til slutt ble en spekefjøl. "Og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra ... " Noen som har lyst på denne oppskriften?

Fortsatt god påske til dere alle sammen :)
Del på: Pin It

Hvorfor ikke et strikket brilleetui

Jeg har ikke tall på hvor mange par briller jeg har mistet, eller hvor mange timer jeg har brukt på å lete etter dem. Jeg har riktig nok blitt bedre med alderen, men kjenner på at det holder på å ta seg opp igjen :)Strikket like godt en pung til brillene mine. Strikket med garnet Misti på litt mindre pinner enn anbefalt for å få det litt fastere. Med hesteskofletter ble den virkelig flott. Jeg tenkte jeg skulle fore denne med silke, men det behøvdes ikke. Mønsteret kommer snart.

Nå håper jeg at jeg kan snu denne trenden, og bruke litt mindre tid på å lete etter brillene mine :)
Del på: Pin It

Strikke en lampe - denne og mange andre gode strikketips i dagens Hjemutgave i Adressa :)Så enkelt kan det gjøres! Strikk en lampe. Ett mønster som passer alle bøtteskjermer :) Først tar du å måler omkretsen av den lampeskjermen du skal bruke, og legger opp ca 12 masker pr 10 cm.

Min lampeskjerm var 84 cm i diameter, så jeg la opp 102 masker. Maskeantallet ditt skal være delelig på 3. Lampeskjermen er strikket på rungpinne nr 6 med garnet Misti, fra Du Store Alpakka. Men du kan godt bruke annet tykt garn til denne lampen. Lampen er strikket på vrangen slik som dette: *2 rett og 1 vrang* gjenta dette rundt og rundt og rundt til den blir ca 15 cm lenger enn det lampeskjermen din. Fell passe løst av og trokle tråden gjennom avfellingskanten, slik at du kan snurpe den sammen litt. Vreng arbeidet og tre det over lampeskjermen. Tilpass snurpingen slik at lampen blir fin i toppen. Nå vil lampeskjermen du strikket ligge som en strømpe over lampeskjermen. Skjermen jeg brukte hadde et hvitt trekk fra før slik at strømpen la seg fint utenpå det.

Lykke til :)

Her kan dere lese artikelen i adressa ››

Du vil kanskje også like Puter i Alpakka, puddelputer og tovapute
Del på: Pin It
« Eldre innlegg Last inn flere artikler