Tips & Triks! 2 måter å spleise tråd på

Sist uke var jeg så heldig å ha en gjeng med flotte sanitetskvinner innom på strikkekaffe. Det var første gang jeg tok imot en busslast med strikkere :) Veldig artig! Og da er det ikke bare jeg som lærer bort. Tror du ikke jeg lærte noe nytt denne kvelden også :) Spleising av tråd. Og det var genialt enkelt ... 

Sjekk min nye Strikke ABC :) her kommer det mange godbiter framover!

Jeg viser dere med noen bilder hvordan det gjøres: 


Her har vi to ender vi skal spleise sammen.


Jeg bruker en butt nål med passe stort øye, og stikker nålen inn ca 5 cm inne på den andre enden og syr i sentrum av tråden oppover et stykke. 


Trekk tråden gjennom. Dra i tråden til enden akkurat forsvinner inn i tråden. Den lille enden som stikker ut skal du sy fast på samme måte.


Her kan det være greit å sy oppover tråden før du trer nålen. Du gjør akkurat på samme måten som forrige ende. 


Trekk nålen med tråden gjennom og vips du har spleiset tråden.
Det er ikke alle garnkvaliteter som egner seg like godt til denne måten å spleise på, men det er en veldig fin måte å slippe unna all trådfestingen til slutt :)

Før har jeg alltid pleid å legge tråden dobbelt og strikke noen masker med to tråder når jeg skifter nøste. Denne metoden er jo egentlig akkurat det samme bare at man spleier tråden sammen. Det som er ulempen da er at trådenden fort titter fram på feil side av arbeidet...


Her er en annen spleiseteknikk dere kan bruke hvis dere skal bytte farge. Og da spleise sammen endene på denne måten.

Du trenger en nål med but ende og passe stort hode.


Legg tråden på denne måten.


Du gjør likt på begge endene. Tre nålen med den enden du skal feste, og stikk nålen midt i tråden og sy oppover et stykke.


Trekk tråden gjennom og klipp av enden.


Gjør på akkurat samme måten med den andre enden.


Slik ser det ut når du er ferdig :)

Del på: Pin It

STRIKKE torsdag

Jeg har innført et nyttbegrep i lakalsamfunnet der jeg bor; STRIKKE torsdag. Hver torsdag inviterer jeg til strikkakaffe her hjemme hos oss. 

Er dere et lag eller organsisasjon eller kun en liten klubb med strikkeglade damer? Da er dere hjertelig velkommen til en strikkekveld her hos meg. Ta kontakt med meg på marte@helgetun.no og avtal en egen kveld dere kan komme for å se på butikken min og hva jeg driver med.

Er dere en gjeng med nybegynnere tar jeg gjerne mot dere og viser dere hvordan dere kan komme i gang med å lage fine enkle plagg selv. Her er det lov for alle, også de som aldri har strikket før. Det eneste du trenger er å ha lyst til å lære det :)

Dere er alle velkommen til mine STRIKKE torsdager. Hver torsdag fra kl 18-22. I kveld blir det vist fram hvordan jeg strikker opp masker. Neste torsdag får vi besøk av Isabel som viser fram vårens og sommerens modeller fra POMPdeLUX.

Jeg oppfordrer flere til å starte sin egen STRIKKE torsdag :)

Del på: Pin It

Messerapport


Det har vært nok en julemesse i helga og vi har møtt veldig mange fine folk på Orkanger. Tusen takk til gjengen bak Orkdalsmessa som sto på og laget en flott julestemning 1.adventshelga. 

En stor takk til alle som besøkte standen vår. Veldig kjekt med tilbakemeldinger fra alle sammen både butikkeiere og strikkere :) Vi sees nok neste år også!

Del på: Pin It

I går var jeg på min aller første strikkekafé ...Det er nesten pinlig å innrømme det, men i går var jeg på min aller første strikkekafé. Sammen med de hyggelige damene på kafé og interiørbutikken 3 Venner i Rindal, inviterte vi alle vi kjente, og de vi ikke kjente så godt til "kaffelag".

Rommet ble fylt av erfarne strikkere, og noen ikke riktig fullt så rutinerte pinneførere. Det var flere som endte opp med å kjøpe sitt aller første strikketøy den kvelden. Noen ble til og med så revet med at de til og med kjøpte seg en kurv til dette første strikketøyet :) jeg lover å ikke vise det til noen uten tillatelse, men hadde du kunne vært så søt å sendt meg et bilde av kurven med strikketøyet ditt Elin? - tror vi er flere som kunne tenkt oss en jevnlig statusoppdatering på hvordan det går med dere...... og her kommer bildet av strikkekurven til Elin :) Tusen takk!
Del på: Pin It
« Eldre innlegg Last inn flere artikler