Strikke ABC - slik strikker du fletter

Jeg bruker ofte fletter i mine design, så det var på tide å vise dere en filmsnutt på hvor lett det er å strikke... 

 

Det er mange som ikke tør å sette i gang med fletter. Det ser ut som det skal være veldig vanskelig, men det er det slett ikke. De fleste utbryter, "ikke værre?" eller "hvorfor gjorde jeg ikke dette før" :) 

All flettemagien foregår på den ene omgangen. Så strikker man gjerne flere omganger mellom, før man gjentar fletteomgangen igjen. Du får forskjellige fletter etter som hvor mange masker du fletter med, om du legger hjelpepinnen foran eller bak arbeidet når du fletter. Og mange kombinasjoner av dette. Men prinsippet er det samme. Man flytter plass på noen masker.

Her er en link til bestselgeren min lue med flette og klaffer som er et fint øvingsprosjekt med fletting.
Lykke til! 

Del på: Pin It

Tips & Triks! Telle omganger på en flette

Jeg stusser alltid litt når jeg skal telle omgangene mellom hver gang jeg skal flette. Så her har jeg tatt et bilde og nummerert omgangene. Kanskje jeg slipper å knote det til igjen :) 

På denne fletten skal det flettes hver 6. omgang. Da blir det 5 omganger mellom hver fletteomgang. De teller du slik som dette. 
-1 Dette er omgangen før du fletter. Som oftest ser endemasken litt dradd ut.
0 Dette er selve fletteomgangen
1 - 5 så teller du omgangene 1, 2, 3, 4 og 5
Da vil neste omgang bli den 6. og det er da du skal flette igjen. 

Del på: Pin It

Vårrengjøring


Jeg er nok litt i overkant interessert i garn og pinner, men jeg klarer ikke å la være å snakke om noe som jeg syns er så viktig. Med riktig og godt verktøy, blir livet mye enklere. Iikke minst for dine omgivelser. Jeg har stikket nok med ødelagte pinner og dårlig garn. Pinner jeg arvet både fra mormor og mamma.

For noen år siden tok jeg et grep og gav alle mine gamle pinner til en lokal skole sammen med alt restegarnet mitt. Og det ble stor jubel på skolen skal jeg fortelle dere! Jeg oppfordrer andre om å gjøre det samme. Slutt å ha dårlig samvittighet for restelageret som vokser.

Gi det videre! Det er helt sikkert mange barnehager og skoler som har lyst på det ...


Jeg har de fineste Symphonie Rose pinner som kun jeg fører her i landet. Og til disse pinnen har jeg designet et pinneskrin som er laget for oss som strikker med løse tupper. Jeg har også fått laget en pinnemappe i transparent plast, og har sorte små silikonstrikk slik at du kan samle pinnene etter størrelsen.

På tide med en liten opprydding?

Her finner du det du måtte trenge til pinnene dine ...Del på: Pin It

Tips & Triks! 2 måter å spleise tråd på

Sist uke var jeg så heldig å ha en gjeng med flotte sanitetskvinner innom på strikkekaffe. Det var første gang jeg tok imot en busslast med strikkere :) Veldig artig! Og da er det ikke bare jeg som lærer bort. Tror du ikke jeg lærte noe nytt denne kvelden også :) Spleising av tråd. Og det var genialt enkelt ... 

Sjekk min nye Strikke ABC :) her kommer det mange godbiter framover!

Jeg viser dere med noen bilder hvordan det gjøres: 


Her har vi to ender vi skal spleise sammen.


Jeg bruker en butt nål med passe stort øye, og stikker nålen inn ca 5 cm inne på den andre enden og syr i sentrum av tråden oppover et stykke. 


Trekk tråden gjennom. Dra i tråden til enden akkurat forsvinner inn i tråden. Den lille enden som stikker ut skal du sy fast på samme måte.


Her kan det være greit å sy oppover tråden før du trer nålen. Du gjør akkurat på samme måten som forrige ende. 


Trekk nålen med tråden gjennom og vips du har spleiset tråden.
Det er ikke alle garnkvaliteter som egner seg like godt til denne måten å spleise på, men det er en veldig fin måte å slippe unna all trådfestingen til slutt :)

Før har jeg alltid pleid å legge tråden dobbelt og strikke noen masker med to tråder når jeg skifter nøste. Denne metoden er jo egentlig akkurat det samme bare at man spleier tråden sammen. Det som er ulempen da er at trådenden fort titter fram på feil side av arbeidet...


Her er en annen spleiseteknikk dere kan bruke hvis dere skal bytte farge. Og da spleise sammen endene på denne måten.

Du trenger en nål med but ende og passe stort hode.


Legg tråden på denne måten.


Du gjør likt på begge endene. Tre nålen med den enden du skal feste, og stikk nålen midt i tråden og sy oppover et stykke.


Trekk tråden gjennom og klipp av enden.


Gjør på akkurat samme måten med den andre enden.


Slik ser det ut når du er ferdig :)

Del på: Pin It

Tips & triks! Oppbevaring av piner

Jeg er kanskje litt i overkant ivrig med pinner og tilbehør. Men jeg syns det er så viktig at utstyret er det beste, når vi tross alt bruker så mange timer med strikketøyet i hendene. Derfor klarer jeg ikke å la være :) Sjekk pinneoppbevaring her

Nå har jeg fått laget en gjennomsiktig mappe med glidelås i toppen. Den er laget slik at den skal kunne brukes til de 20 cm lange strømpepinnene, men den passer også til rundpinner og annet smågodt man måtte trenge en plastveske til... Skrivesaker, toalettmappe og sminke til flyturen ...

Del på: Pin It
« Eldre innlegg Last inn flere artikler