Da kommer oppskriften på de mer klassiske tovalabbene
Bruk finullgarn, pt2 eller annet tilsvarende garn som tover. Det holder med ett nøste.
Syns det er vanskelig med størrelser når ting skal toves. Etter beste evne har jeg satt opp et forslag til ca størrelser 3 mnd, (6 mnd) 1 år (2 år).

tovatøfler

Legg opp 45 (47) 49 (51) masker på pinne 5,5 og strikk 2 riller. Finn midtmasken. Nå øker du en maske før og en maske etter den midterste masken. Strikk 12 (14) 16 (18) riller. Så feller du 7 (8) 9 (10) masker på hver side og strikker videre 7 (8) 9 (10) riller før du starter med tåfellingen. Fell slik: strikk 2 masker, så strikk to masker sammen. Dette gjør du ut omgangen. Så strikker du to omganger og feller på neste runde slik: strikk 1 maske, så to masker sammen. Fortsett slik ut omgangen. Strikk to omganger, og fell på neste runde slik: strikk sammen to og to masker ut omgangen. Så drar du tråden gjennom alle maskene som gjenstår på pinnen. Sy sammen oversiden av foten, men la skafet være åpent i framkant.

Da er det en runde i maskina på vanlig vask 40 til 60 grader. I min maskin tåler de godt 60 grader og i tillegg legger jeg inn en stor håndduk eller to (i ca samme farge) mens i andre maskiner tåler de knapt 40. Er et første gang du tover i vaskemaskina di, anbefaler jeg at du starter med en vask på 40. Gå heller opp til 60 grader hvis de ikke ble nok tovet. Bedre å starte forsiktig. Form tøflene godt mens de enda er våte. Pynt gjerne med bånd eller knapper midt foran.

Oppskriften er laget av meg og kan fritt brukes. Gi meg gjerne tilbakemeldinger på hvordan det gikk.
Lykke til :)