Tova Julestrømpe

Strikk en skikkelig julerød tova julestrømpe som rommer det en julestrømpe burde romme. Jeg strikket den i finullgarn, men her kan du velge å vrake i ullgarn som tover. Jeg brukte to nøster på denne strømpen.

SLIK GJØR DU DET: Legg opp 85 masker på rundpinne 5,5 og strikk 12 riller fram og tilbake. Fortsett du med glattstrikk til strømpen måler 40 cm.

HÆLEN: Strikk de bakerste 44 masker fram og tilbake glattstrikk i 10 cm. Pass på at spitten kommer midt bak. Så skal du felle litt for å få hælen rund. På omgangene du strikker rett feller du slik som dette: Strikk 15 masker, *strikk sammen to masker, strikk to rett*. Gjør dette 4 ganger. Fortsett rett ut omgangen. Strikk 13 masker, *så to sammen og 1 rett* fem ganger. Fortsett rett ut omgangen. Strikk 10 masker, så *to og to sammen* 8 ganger. Strikk 10 masker, så *to og to sammen* fire ganger. Sy sammen under helen. Det blir finest hvis du syr med maskesøm.

FOTEN: Plukk opp 38 masker langs hælkanten og strikk disse sammen med resten av maskene på pinnen din. på hver side der helen starter strikker du sammen to masker hver fjerde omgang, 5 ganger.  Strikk glattstrikk i 17 cm før du begynner å felle til tåa. Fell på hver fjerde omgang. Første gang strikker du *fem masker, så to sammen*. Fortsett slik ut pinnen. Andre felling: *fire masker, så to sammen* ut omgangen. Neste *tre masker, så to sammen* osv. Snurp sammen resten av maskene  når du har mindre enn 10 masker på pinnen. Det er ikke så veldig viktig hvordan fellingen din blir. Strømpen skal toves uansett :)

TOVING: Da er det en runde i maskina på vanlig vask 40 til 60 grader. I min maskin tåler de godt 60 grader og i tillegg legger jeg inn en stor håndduk eller to (i ca samme farge) mens i andre maskiner tåler de knapt 40. Er et første gang du tover i vaskemaskina di, anbefaler jeg at du starter med en vask på 40. Gå heller opp til 60 grader hvis de ikke ble nok tovet. Bedre å starte forsiktig. Form strømpen godt mens den enda er våt.

Oppskriften er laget av meg og kan fritt brukes. Gi meg gjerne tilbakemeldinger på hvordan det gikk.
Lykke til :)

Du vil kanskje også like Prinsessetøfler og Tovalabber