Her kommer oppskriften mange av dere har ventet på.  Prinsessetøflene fra et av mine første innlegg.
Størrelser er alltid litt vanskelig når ting skal toves. Alle maskiner tover ulikt. Ca 1-2 år (2-3 år) 3-4 år.
Bruk pt2/finullgarn 1 nøste (2 nøster) 2 nøster, eller et tilsvarende ullgarn som tover. Rosa, lilla og lyseblå er fint til disse tøflene :)

Prinsessetøfler Tovatøfler

Legg opp 25 (30) 35 masker på en liten rundpinne nr 5,5 og strikk fram og tilbake 10 (12) 14 riller. Plukk opp 9 (11) 13 masker på begge kortsidene og 25 (30) 35 masker på langsiden. Totalt 68  (82) 101 masker rundt hele lappen. Strikk rundt 10 (12) 14 omganger med glattstrikk. Marker de 9 (11) 13 maskene midt foran (den ene kortsiden) og strikk disse fram og tilbake. Samtidig strikker du sammen den siste masken på pinnen sammen med den første på langsiden. Snu arbeidet, (den første masken strikker du ikke, bare flytter den over) og gjør det samme nå, men da strikker du vrange masker. Snu og gjenta. Dette gjør du så mange ganger som skal til slik at det blir totalt 45 (45) 50 masker igjen på pinnen. Nå strikker du disse maskene rett opp 15 (17) 20 omganger til skaft på tøffelen før du begynner med spissene.

Del arbeidet i fem og strikk spissene glattstrikk fram og tilbake slik. Strikk fire omganger så strikker du sammen de to første og to siste maskene på hver fjerde omgang. trekk tråden gjennom og fest tråden når det gjenstår 3 (1) 3 masker på pinnen. La det stå igjen en liten ende på hver spiss. Disse knyter du løst sammen slik at de ikke blir så utsatt under tovingen. Sy gjerne på perler på spissene før du putter de i maskina.

Da er det en runde i maskina på vanlig vask 40 til 60 grader. I min maskin tåler de godt 60 grader og i tillegg legger jeg inn en stor håndduk eller to (i ca samme farge) mens i andre maskiner tåler de knapt 40. Er et første gang du tover i vaskemaskina di, anbefaler jeg at du starter med en vask på 40. Gå heller opp til 60 grader hvis de ikke ble nok tovet. Bedre å starte forsiktig. Form tøffelen godt mens den enda er våt.

Oppskriften er laget av meg og kan fritt brukes. Gi meg gjerne tilbakemeldinger på hvordan det gikk.
Lykke til :)