garn typer

Det finnes utrolig mange ulike garnkvaliteter på markedet. Det er lett og la seg friste av det mykeste nøstet, eller den fineste fargen. Selvfølgelig skal du det. Men ikke start med den største strikkegenseren i det nyeste garnet. Selv har jeg bommet mange ganger. Sist strikket jeg en kjempetøff jakke i en helt ny og veldig myk kvalitet. Jeg brukte den i tre uker, og nå ligner den en lefse som ble kjøpt på en billigbutikk. Jakken og mønsteret ble veldig bra, så nå strikker jeg den på nytt i et garn jeg vet fungerer.

Så mitt råd er å bruke garnkvaliteter som har vært med en stund til større prosjketer. Test ut de nye kvalitetene på mindre prosjekter som skjerf og luer først. Funker det, så er det bare å bruke det på større ting. Selv lykkes jeg hver gang jeg bruker tynn Alpakka. Gjerne dobbel tråd. Lykke til med garnvalget :)