Baggy flettelue

En riktig god og varm lue strikket i Mirasol, fra Du Store Alpakka. Jeg brukte tre nøster til denne luen. legg opp 84 masker med dobbel Mirasol på pinne nr 5 og strikk 10 cm vrangbord to rett og to vrang.

Neste omgang starter du med * 2 rett, 2 rang, 6 rett, 2 vrang* gjenta hele omgangen. Rettmaskene fra vrangborden følges videre opppover hele luen. Strikk 6 omganger slik. Neste omgang fletter du slik: strikk til du kommer til de 6 rettmaskene, det er dette som blir til en flette. Strikk de tre første på en hjelpepinne foran arbeidet. Strikk de tre neste på rundpunnen din. Strikk så de tre maskene fra hjelpepinnen på rundpinnen. Strikk videre med to vrang, to rett, to vrang til du starter på fletten igjen. Gjenta ut omgangen.

Så strikker du 10 omganger før du gjentar fletten igjen. Når du har flettet fire (eller fem) ganger starter du fellingen slik: strikk sammen to masker to ganger midt i hver flette. Strikk to omganger helt vanlig. Strikk så sammen de to vrange maskene rundt hele omgangen. Strikk to omganger (følg mønsteret så godt det lar seg gjøre. Neste omgang strikker du sammen de to rettmaskene mellom flettene. Strikk to omganger, før du strikker sammen to og to rettmasker på fletten. så strikker du vrang sammen de tre maskene mellom flettene. Så strikker du sammen de to siste maskene på fletten og drar så tråden gjennom og fester godt.


Last ned mønster som pdf