Jeg elsker denne blågrå fargen. Strikket i Baby Silk, en supermyk og varm blanding av alpakkaull og silke.
Jeg brukte knappe 3 nøster. Har du først begynt å strikke i dette garnet er det lett og bli avhengig :)Hele luen strikkes fram og tilbake. Legg opp 89 masker på pinne nr 5 med dobbel tråd og strikk 1 vrang og 1 rett i 4 cm.
(start og stopp med en vrang maske, da blir det finest når du syr sammen luen)
.

Mønsteret er såre enkelt og strikkes likt på begge sider. Første omgang strikk 1 vrang og 3 rett hele omgangen. Når du snur, starter og avslutter med 2 rett, strikk 1 vrang 3 rett hele omgangen. Gjenta disse to omgangene til luen blir 27 cm.

Da feller du slik fra retten: strikk to masker rett sammen, to rett gjenta ut omgangen avslutt med en vrang. Snu arbeidet og strikk 2 rett og 1 vrang ut omgangen. Så snur du til retten igjen og strikker rett hele omgangen. Snu og strikk to vrang og en rett ut omgangen. Pass på at rettmasken på retten fortsat er på riktig plass. Så feller du slik: en vrang maske først så 1 rett så 2 vrang sammen ut omgangen. Snu og strikk en rett og en vrang ut omgangen tre ganger. Da skal du være tilbake på retten. Strikk så sammen to og to masker rett. Snu og strikk to og to vrang sammen. Snu og strikk to og to rett sammen. Så trekker du tråden gjennom de resterende maskene. Sy sammen lua i bakkant.

strikking

Du vil kanskje også like Langt og gammeldags skjerf