Atrikkeputer i Alpakkaull

Disse deilige og myke, gode og varme putene, strikker du med tre tråder tynn Alpakka på pinne nr 6. Størrelsen på putene jeg brukte var 50x50 cm. Velg ut en fargeskala og strikk mange forskjellige puter. Jeg har valgt mine i naturhvitt og ulike grånyanser. Du trenger nesten 9 nøster på en slik pute.

FLETTEPUTE: Legg opp 140 masker og strikk slik: 6 masker rett og 1 maske vrang rundt hele omgangen, strikk slik i 9 omganger. Så fletter du slik: Strikk de tre første maskene på egen hjelpepinne foran arbeidet. Strikk de tre neste maskene på hovedpinnen. Så strikker du de tre maskene fra hjelpepinnen inn på hovedpinnen. Så strikker du vrangmasken vrang og gjentar flettingen ut omgangen. Nå har du 20 flettter. Så fortsetter du 9 omganger med 6 masker rett og 1 maske vr, før du gjentar fletteomgangen. Fortsett slik til puten blir 50 cm. Fell løst av og sy sammen bunn og topp. Husk og sette inn puten før du lukker toppen.

PUTE MED STRIPER: legg opp 141 masker. Jeg strikket denne puten på vrangen, det går fortere. Strikk to vrang og en rett rundt hele omgangen. strikk til puten blir 50 cm. Fell løst av og sy sammen bunn og topp. Husk og sette inn puten før du lukker toppen.

Andre strikketeknikker vil også fungere: Rillestrikk, glattstrikk, tre rett og tre vrang, perlestrikk og lignenede. Her er det bare fantasien som stopper deg. Lykke til :)

Du vil kanskje også like Puddelputen