ullgenser barnegenser

Junior fikk seg en kjempekjekk barnehagegenser i høst. Jeg strikket den i dobbel finullgarn, men også pt2 eller annet ullgarn vil fungere fint. Du kan godt velge dobbel Mirasol også hvis du foretrekker å strikke i alpakkaull. Du trenger tre nøster av den lyse fargen og fire nøster av den mørke. Genseren blir bare finere og finere jo mer han bruker den. Dette er en genser du strikker ganske raskt da den er strikket på pinne 5. Den er også superenkel å montere siden du strikker ermene ut fra genseren.

Dette er oppskrift på en størrelse 2 år.  Legg opp 120 masker på pinne 5 med dobbel finullgarn eller pt2 med den mørke fargen. Strikk 2 rett 0g 2 vrang i 5 omganger så en omgang rett før du bytter farge. Strikk striper på 6 omganger. Når du har strikket ferdig den 5 lyse stripen feller du 10 masker under hver erm.

Strikk bakstykket slik: fram og tilbake til du har kommet midt i den 8. lyse stripen. legg bakstykket fra deg mens du strikker forstykkene hver for seg.

Forstykket: Strikk to omganger i den mørke fargen før du feller de midterste 12 maskene.
Fortsett på jver side slik: Fell en maske mot halsen midt i hver stripenår framstykkene er like lange som bakstykket syr du sammen skuldrene. Jeg syns det er finest og sy sammen med maskesøm, men det er en smakssak.

Plukk opp rundt 80 masker med den mørke fargen på pinne nr 4,5 rundt halsen. Strikk vrangbord fram og tilbake til den blir like lang som fellingenav de 12 maskene du gjorde midt foran. Sy kragen fast til genseren midt foran.

Ermene: Plukk opp 55 masker rundt ermhullene med den mørke fargen og strikk striper utover ermene. Samtidig feller du på hver side av midtmasken under ermen to ganger pr stripe. Når du har strikket 4 lyse striper avslutter du med 6 omganger vrangbord i den mørke fargen. Fell av.

Jeg sitter å lager fullstendig mønster med alle mål og flere størrelser. Det kommer jeg til å legge ut her så snart det er ferdig.