Jeg brukte 6 nøster med finullgarn på denne blågrå puten 50 x 50. Du kan også bruke pt2 eller et annet garn som egner seg til toving. Nå holder jeg på med en Lys melert beige pute i pt2 for å se hvordan den blir. Tror de blir veldig fine sammen :)

Legg opp 250 masker på stor rundpinne 5,5 med finullgarn eller pt2. Strikk rett opp til du har brukt opp garnet, eller til puten blir litt lengre enn den er bred. Den tover mer i høyden enn i bredden. Spar et par meter tråd til å sy sammen puten. Sy sammen bunnen før du tover den.

TOVING: Da er det en runde i maskina på vanlig vask 40 til 60 grader. I min maskin tåler de godt 60 grader mens i andre maskiner tåler de knapt 40. Er det første gang du tover i vaskemaskina di, anbefaler jeg at du starter med en vask på 40. Gå heller opp til 60 grader hvis de ikke ble nok tovet. Bedre å starte forsiktig. Form puten godt mens den enda er våt. Fyll puten og sy sammen puten i toppen.

Du vil kanskje også like Puter i Alpakka og puddelputer