Jeg liker ikke å klippe opp jakkene jeg strikker. Det føles så destruktivt, og de vil alltid blir finest hvis du strikker fram og tilbake. Vel og merke hvis du strikker like fast på retten som på vrangen da. Men ingen regel uten unntak. Noen ganger har jeg lyst til å strikke rund og rundt og drømme meg bort i helt andre ting:) og da har jeg et lite tips som får sårkanten fin.

Først syr du flere omganger fram og tilbake med trestings sikksakk, på begge sidene av masken du klpper opp. Viktig at du ikke bruker for stor avstand mellom sømmene, men nok til at du ikke kommer bort i sømmen når du skal klippe opp jakken. Og heller ikke for mange runder med sikksakk for da blir kanten stiv. Så hekler du en kant rundt sårkanten med samme garn som jakken er strikket med. Dette gjør kanten din så fin at det ikke gjør noe om innsiden syns.

Lykke til :)