Her kommer det en liten innføring i strikking. Jeg har filmet hvordan jeg gjør det slik at flere kan se å lære. Etter denne innføringen kan dere strikke både puter, skjerf og halser og mye mye mer. Jeg kommer til å vise dere flere teknikker neste gang :)

Jeg starter med å vise hvordan jeg legger opp.Det finnes mange måter å legge opp på. Denne metoden lærte jeg av min mor som igjen lærte det av sin mor :) Takk Mamma, for at du lærte meg å strikke!

Du starter med å lage en løkkemaske og setter den på pinnen. Husk å la den korte enden være lang nok. Min bestemor sa alltid at en armlengde er ca 50 masker. Det kommer helt an på garnet. Jo tykkere garn du bruker, jo lengre bør kortenden være.

Her viser jeg hvordan du strikker riller.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=b5u17ZTVwMo&hl=nb&fs=1]


Slik feller du av.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nz8mp_jzO9g&hl=nb&fs=1]


Etter dette kan du prøve deg på et skjerf.


Legg opp 30 masker med garnet Misti på en rundpinne nr 6 eller 8 hvis du vil ha det løst og mykt. Strikk riller fram og tilbake til skjerfet blir så langt du vil ha det. fra 1,5 til 2 meter er fin lengde. Fell av.

Du kan godt lage frynser på endene for å pynte opp litt. Kommer tilbake til hvordan du gjør det litt senere.

Lykke til!