Så enkelt kan det gjøres! Strikk en lampe. Ett mønster som passer alle bøtteskjermer :) Først tar du å måler omkretsen av den lampeskjermen du skal bruke, og legger opp ca 12 masker pr 10 cm.

Min lampeskjerm var 84 cm i diameter, så jeg la opp 102 masker. Maskeantallet ditt skal være delelig på 3. Lampeskjermen er strikket på rungpinne nr 6 med garnet Misti, fra Du Store Alpakka. Men du kan godt bruke annet tykt garn til denne lampen. Lampen er strikket på vrangen slik som dette: *2 rett og 1 vrang* gjenta dette rundt og rundt og rundt til den blir ca 15 cm lenger enn det lampeskjermen din. Fell passe løst av og trokle tråden gjennom avfellingskanten, slik at du kan snurpe den sammen litt. Vreng arbeidet og tre det over lampeskjermen. Tilpass snurpingen slik at lampen blir fin i toppen. Nå vil lampeskjermen du strikket ligge som en strømpe over lampeskjermen. Skjermen jeg brukte hadde et hvitt trekk fra før slik at strømpen la seg fint utenpå det.

Lykke til :)

Her kan dere lese artikelen i adressa ››

Du vil kanskje også like Puter i Alpakka, puddelputer og tovapute