Lue med pelsdusk

Det ble en riktig fin lue for smårollinger i 3-5 års alderen. Strikker du den litt lenger passer den for større barn også. Til denne luen brukte jeg to nøster sandfarget Mirasol og en pelsdusk.

Legg opp 78  masker med dobbel mirasol på en liten rundpinne nr 5, og strikk 3 omganger vrangbord *1 rett og 1 vrang*. Øk så 6 masker jevnt fordelt over neste omgang samtidig som du starter med diagrammet. Strikk 18 cm før du strikker sammen to masker i starten og slutten av perlestrikkfeltet. Gjør dette ut omgangen. Så strikker du videre mønsteret i fem cm til. Så strikker du sammen tre og tre masker gjennom hele omgangen. trekk så tråden gjennom alle maskene og sy sammen i toppen. Lag en dusk selv eller sy på en pelsdusk slik jeg gjorde.

Tegnforklaring: Blanke ruter er rettmasker, x er vrangmasker,
Den første lange streken betyr: Strikk 3 masker på hjelpepinne bak arbeidet, strikk de neste 3 masker på rundpinnen din, strikk så de 3 maskene fra hjelpepinnen tilbake på pinnen din.
Den andre streken betyr: Strikk 3 masker på hjelpepinne foran arbeidet, strikk de neste 3 masker på rundpinnen din, strikk så de 3 maskene fra hjelpepinnen tilbake på pinnen din.

Lue med pelsduskHer kan du kjøpe materialpakke
og pelsdusk