Her om dagen fikk en forespørsel på facebook, om jeg ikke kunne lage noen enkle strikkeoppgaver for skolebruk. Og det har jeg gjort. Jeg har laget to pannebånd og en hals. Jeg brukte Misti til disse, rett og slett fordi jeg syns det er et helt nydelig garn. Dere kan helt sikkert bruke rimeligere garn til klassebruk.Til pannebåndene brukte jeg ett nøste Misti og pinne nr 6, til halsen gikk det med tre nøster Misti. Til et slik skjerf trenger du 5 - 7 nøster alt etter som hvor langt du ønsker det skjerfet

PANNEBÅND 1: legg opp 15 masker og strikk rett frem og tilbake til pannebåndet når rundt hodet ditt. Dette er bare fint hvis det strekkes litt. Så feller du av og syr sammen kortendene. Ferdig :)

PANNEBÅND 2: legg opp 15 masker og strikk en rett og en vrang frem og tilbake til pannebåndet når rundt hodet ditt. Så feller du av og syr sammen kortendene. Ferdig :)

HALS: legg opp 36 masker og strikk rett frem og tilbake til halsen blir ca 60 cm. Så feller du av og syr sammen kortendene med en liten overlapp på 5 riller. Fest gjerne noen knapper gjennom begge lagene. Det finnes mange tøffe knapper som kan brukes til dette. Ferdig :)

SKJERF: legg opp 21 masker og strikk rett frem og tilbake til skjerfet blir ca 1,5 til 2 meter. Så feller du av og har verdens beste skjerf. Er du viderekommen strikker du skjerfet på samme måte, men i perlestrikk. Strikk på en lomme til mobilen så får du et skjerf ikke så mange andre har :)

Hvis dere sliter med å legge opp, felle av eller strikke rett, vrang eller perlestrikk, kan dere se på YouTube videoene jeg har lagt ut her :)