Jeg irriterer meg ofte over hvor jevnt eller rettere sagt ujevnt det blir mens jeg strikker. Selv om jeg vet at det meste blir bra etter damping, irriterer det meg voldsomt. Jeg bruker alt for mye tid på å rette på de ujevne maskene underveis :)

Spesielt ille er det når strikkingen ligger en stund mellom hver gang du strikker. Da blir det ofte en markert stripe den omgangen du avsluttet sist. Hvis du trekker inn pinnene slik at maskene kun ligger inne på viren og ikke på pinnen, slipper du disse stripene.

Jevnheten kommer helt an på spinningen, garnet, og litt øvelse. Ikke mist motet :) Det meste blir bra bare du har fått dampet det. Se på bildet over, der viser jeg strikken før og etter damping. Og dessuten er et strikketøy med litt ujevnheter mye mer sjarmerende enn et som er helt perfekt strikket.

Greit å vite for oss som tør å si høyt at vi er litt vel nøye på det :)