Skrevet av Elin Lillebø
Gjesteblogger for Design by Marte Helgetun


Noen ganger er livet så vidunderlig forunderlig der det serverer små godbiter av opplevelser langs veien. En av disse godbitene og et friskt designpust, er Marte. Hun er en strøm av positiv kreativitet og har et smittende stå-på-humør. I studietiden, der jeg kjenner henne fra, var hun en løsningsorientert optimist med en stor evne til å motivere andre.

Alt dette hadde jeg fullstendig glemt da jeg helt ærlig og helt uten koketteri svarte
”men jeg kan jo ikke hekle”
til hennes forslag om at jeg kunne strikke Sommerkjolen med perlestrikket liv (MH0019) til datteren min. Selve kjolen strikkes i det blanke garnet Fin, mens skjellene langs kantene må hekles. Jeg kunne se at det å strikke denne kjolen med et skjørt i glattstrikk og et liv i perlestrikk ikke ville by på store utfordringer. Det var den heklede kanten som satte en liten stopper for idéen.
Marte spurte så om jeg hadde heklet luftmasker før.
Jo, det hadde jeg jo.
Så spurte hun om jeg hadde heklet fastmasker før.
Og, jo, jammen hadde jeg ikke det også.
”Da kan du jo hekle” smilte Marte.

Jeg tok en testrunde med heklekroken før jeg tok imot utfordringen. Som den uerfarne hekleren jeg var, måtte jeg ta i bruk både google og youtube for å forsikre meg om at de faste maskene virkelig var faste og de løse maskene virkelig var løse. Eller, i alle fall, for å finne ut at heklede staver bygges av disse. Stavene ble ok og etter hvert lignet det på skjell også. Dermed var jeg klar for utfordringen fra Marte. Fargene på kjolen i mønsteret er sommerlig flotte, mens jeg valgte helårsfargene lilla og rosa da når høsten banket på døra. Jeg strikket kjolen i løpet av noen kvelder, men måtte bruke god tid på å hekle kantene. Resultatet ble et vidundermykt favorittplagg og meg som en strikker som plutselig kan hekle (kanter).

Jepp, Marte; du kan si deg godt fornøyd; du gjør nemlig verden litt vakrere med dine friske designpust!

Elin Lillebø