Det holder på å bli tid for å bestille garn til årets julegaver. Mange av dere er nok allerede godt i gang med gavestrikkingen allerede. Men til alle dere som ligner litt mer på meg, og gjerne kaster seg over slike prosjekter i siste liten, så kommer det to gratisoppskrifter her :)

Jeg liker så godt kombinasjonen som er i garnet Fin, med silke og alpakka. Jeg har 4 halser som alle bruker 4 nøster Fin, strikkes på pinne nr 5 med dobbelt garn. Nydelig til Julegaver :)

Rillestrikket halspå bildet øverst, enklere enn dette blir det ikke. Patentstrikket hals på bildene under, den ser vanskeligere ut enn den er :) denne er supermyk og faller veldig fint rundt halsen.

          
 Rillestrikket hals Patentstrikket hals Perlestrikket hals Hals med flette

Perlestrikket hals og hals med flette har jeg hatt liggende ute som gratismønster en god stund nå. Jeg bruker mine mye, og har de i flere farger og kombinasjoner. Men det er den i Fin jeg liker best å ha rundt halsen. Den klør ikke og er akkurat passe varm :) 

Kos dere med mine gratis mønstre, hjemmestrikkede gaver slår aldri feil!