Det å strikke med strømpepinner er det mange som ikke er så glad i. Det blir ofte ujevnt mellom pinnene. Det er rett og slett litt mange pinner og holde styr på. Her skal jeg vise dere hvordan jeg bruker en lang rundpinne i steden for strømpepinner. Her strikker jeg det ene beinet på en liten barnetights.


Brett arbeidet i to og trekk vaieren ut slik at maskene ligger på hver sin tupp. Du trenger ikke finreine antall masker. Begge tuppene peker mot høyre.


Tråden du skal strikke med er bak. Hold arbeidet i venstre hånd. Bruk høyre hånd og trekk den bakerste pinnen fram slik at du kan strikke med den.


Strikk på vanlig måte.


Når du har strikket alle maskene på pinnen, trekker du den bakerste pinnen inn slik at maskene kommer på tuppen.


Snu så arbeidet og gjenta samme prosedyre. 


Dette er hele magien :)

Jeg måtte gjøre dette flere ganger før jeg foretrakk denne måten i steden for fem pinner. Det kommer helt an på hva jeg strikker hvilken metode jeg bruker. Det er noe som heter gammel vane, vond å vende :) men gi det et forsøk. Det kan jo hende du liker den...

Teknikken blir kalt "the Magic Loop" og er nyttig når du skal strikke rundt og det blir for trangt for en liten rundpinne. Det du trenger er en litt lang rundpinne. Første gang du prøver dette foreslår jeg at du strikker noen runder med strømpepinner først slik at du ikke starter like ved oppleggskanten. Det kan du godt gjøre etter hvert, men greit å ha prøvd det først :) 

Du kan også bruke denne teknikken til å strikke begge armene på en gang på samme pinne. Det skal jeg vise dere en annen gang... Her finner dere flere tips & triks jeg ofte bruker. Strikke ABC
Lykke til!