Jeg er nok ikke alene når jeg sier jeg elsker å strikke. Sier jeg at jeg strikker for å leve, da er det nok ikke like mange som nikker like gjenkjennende på hodet lenger. Og nei, det har ingen ting med at det er jobben min å gjøre. Det kommer bare som en bonus. Det handler om flyt, som det så fint heter. Å komme i flyt. Og jeg nyter det.

Denne tilstanden har jeg pleid å kalle ‘det bobler’. Jeg sitter i godstolen, og alt jeg trenger er strikkekurven min. Det ligger en plate på spilleren, og barna sover. Jeg har et prosjekt i hendene som jeg liker, og som jeg ser blir bra. Blikket flyter ut i ingenting, og jeg er langt inne i min lille verden. Da kan jeg være så heldig å komme i flyt. Jeg er superkreativ, og koker over av ideer. Godfølelsen tar over rommet, og alt som skulle vært gjort er som blåst bort. Denne tilstanden er det strikkingen som tar meg til. Det er da jeg lager de aller beste modellene mine. 

Jeg unner dere virkelig å få oppleve dette. Kanskje er det strikkingen som kan ta deg dit. Eller kanskje du allerede er der. Det jeg vet, er at jeg trenger det for å kjenne at jeg lever. Det er min balsam for sjelen. Du må finne din.

Genseren Kari har på seg på dette bildet heter høstgenser og den finner dere her.