Skulle nesten tro det var planlagt... Nasjonal strikkedag og boklansering på samme dag. Jeg fikk en hyggelig mail fra NRK her om dagen med bilder og innformasjon om Nasjonal strikkekveld :)


fra venstre: Rebecca Nedregotten Strand er programleder. Lise-May Spissøy er prosjektleder

Nasjonal strikkekveld på NRK
Fredag 1. november sender NRK2 en sakte opplevelse som varer i 12 timer. Etter den store oppslutningen om Bergensbanen, Hurtigruten og Nasjonal vedkveld, satses det på strikketøyet. Sett av kvelden, finn fram strikketøyet, kvess pinnene og benk dere foran TV skjermen. For her skal det strikkes i 12 hele timer :) Avsparket til sendingen skjer på NRK1 i Norge Rundt, deretter fortsetter strikkingen på NRK2, og varer til klokken 06.00 lørdag morgen. 

Nasjonal strikkekveld ønsker også å møte seerne sine underveis. Og jobber derfor aktivt på sosiale medier for å hente inn bilder og innspill fra publikum – alt fra diskusjon om folks favorittmønster til bilder av det evig ufullførte strikkeprosjektet nederst i håndarbeidskurven. Del gjerne strikkingen din med  #nrkstrikk for dere som er på Instagram. De tar også mot bilder og strikkehistorier til epostadressen norge.rundt@nrk.no 

Landskamp: fra sau til genser.

Før midnatt håper programlederen å få stoppet hullene i yndlingslabbene sine. Og da er det like før den store kampen om verdensrekorden starter. Klarer Norge å danke ut Australias rekord fra 2004? Når klokken slår 24, skal én sau klippes av én person mens sju personer karder, spinner og strikker ullen. Før solen står opp, dvs på under fem timer, må genseren være klar. Blir det ikke verdensrekord, blir det i det minste norgesrekord. Dette er ikke gjort i Norge før. 

NB! Appen Strikke har min bok som en av tre bøker som premie til et av bidragene. Jeg anbefaler dere å søke opp @strikke på instagram :)

Jeg tror jeg må spørre vertskapet om de kan sende dette på storskjerm under boklanseringen eller hva sier dere :)