Da jeg var lita hadde vi en regel på at sykkelen ikke skulle fram før etter påske. Da var det offisielt vår i Rindal. I år har det vært en litt rar vinter her på Nordmøre. Vi er vant til å ha metervis med snø hele vinteren, men i vår har det stort sett vært bart. 

Lukten av vår som vi så fint sier :) og det er jo en en litt pussig lukt å like egentlig. Men når våren kommer er det pannebånd som må strikkes. Jeg har tatt fram oppskriften fra heftet Babyluer og laget en gratisoppskrift til dere. Den kan dere lese under her. Strikker du den i Dobbel Fin slik som i oppskirften, er den fin de aller minste, bytter du til Babysilk og til pinne nr 4,5 så er den fin til barnehagebarn og småskolebarn. Du strikker den bare litt lengre. Husk at den er veldig tøyelig!

Gratis oppskrift på pannebånd

Størrelser: 3 mnd (6 mnd) 12 mnd.
Garnforbruk: 50 (50) 50 g.
Sart rosa Fin nr. 227.
Rillestrikk: Strikk rett på retten og rett på vrangen. Disse to pinnene blir en rille. 
Strikkefasthet: 20 masker rillestrikk med dobbelt garn på pinne 4 = 10 cm i bredden

Pannebåndet strikkes fram og tilbake på pinne 4 med dobbelt tråd, og sys sammen bak. 

Legg opp 18 (18) 18 masker på pinne 4 og strikk 1. pinne fra retten slik: 3 masker rillestrikk, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 6 rette = flette, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 3 masker rillestrikk.
Snu og strikk motsatt tilbake fra vrangen slik: 3 masker rillestrikk, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 6 vrange, 1 rett, 1 vrang, 1 rett og 3 masker rillestrikk.

Gjenta disse to pinnene hele tiden samtidig som du fletter hver 6. pinne slik: strikk til du kommer til de 6 rettmaskene. Sett 3 masker over på en hjelpepinne foran arbeidet, strikk 3 rette, strikk nå de 3 maskene fra hjelpepinnen din tilbake på pinnen. 

Strikk til pannebåndet blir langt nok, ca 37 (39) 41 cm langt og fell løst av. Sy pannebåndet sammen bak.