3 tepper - 1 oppskrift
Jeg har laget en oppskrift der du får 3 ulike tepper med helt ulike uttrykk i samme oppskriften. Alle teppene er strikket i merinoull-kvaliteter med strikkefasthet 27 = 10 cm, men strukturene gjør at oppgitt strikkefasthet på teppene blir litt ulik. Dette er det viktig å tenke på dersom man ønsker å bruke et annet garn, da er det originalgarnet man ser på. 

Babyvennlig garn
Babytepper strikket i merinoull egner seg veldig godt til babyer på grunn av at de er spunnet på en slik måte at de gir fra seg lite fiber. Dette gjør at de små ikke puster inn ullfiber og får irriterte luftveier. I denne oppskriften har jeg brukt Extrafine og Giada fra Mondial som begge har 175 meter per 50g nøste. Extrafine inneholder 100% merinoull og er superwashbehandlet. Det finnes i utrolig mange fine farger, og er sammen med Giada et av mine favorittgarn til babystrikk. Giada inneholder 70 % merinoull og 30% silke. Silken bidrar til at garnet får en nydelig glans, og en luksuriøs følelse. På Giada anbefales det håndvask, så dette er noe man bør tenke gjennom før man velger garn. Giada blir anbefalt av Amandaprosjektet som et godt garn til premature barn.
Ønsker du å lese mer om hva man bør tenke på når man velger garn til premature og syke barn, så anbefaler jeg deg å sjekke ut informasjonen du finner på Amandaprosjektet