Marte Helgetun. Foto: Lediard Foto AS


MARTE HELGETUN og Gårdsbutikken

I Surnadal kommune på Nordmøre bor designeren Marte Helgetun med mann og barn, samt et knippe sauer. Her driver hun sitt eget firma, Design by Marte Helgetun AS, hvor hun har gjort strikking til levebrød for seg selv og sine ansatte.


Design by Marte Helgetun så dagens lys i 2010. Det som startet som en enkel blogg, utviklet seg raskt til å bli så mye mer. I dag jobber Marte som designer, garnprodusent og strikkebokforfatter på heltid. Størstedelen av salget foregår via nettbutikken hvor du finner Martes strikkebøker, hefter, enkeltoppskrifter  som kit eller nedlastbar pdf. Garn, pinner og alt som måtte høre til en strikkers hverdag til finner du også der. 

Oppskriftene Marte lager er klassiske, tidløse og ikke minst enkle å lese. Helt fri for forkortelser og avansert fagspråk. 
Bærekraft, kvalitet og detaljer står alltid i fokus.

Boken Strikketid. Tidløse hverdagsplagg, kom i januar 2016 hos Gyldendal Norsk Forlag AS. Boken er full av strikkeoppskrifter til voksne. Samtidig har "Strikk i all enkelhet" kommet ut på nytt og nå er også denne boken med Gyldendals logo på ryggen.
Den første boken Marte gav ut heter "Strikk til barn - sjarm i hver maske" Gyldendal Norsk Forlag, boken er oversatt til tysk, svensk og dansk.
I tillegg har hun laget flere hefter for seg selv og for Sandnes Garn og Lane Mondial som er Italias største garnleverandør.

I 2021 lanserte Marte sitt eget garn Fargespill. Dette er starten på en ny og spennende epoke for Marte og gjengen hennes. Innimellom finner du Fargespillgarnet og oppskriftene hennes i andre garnbutikker også.
I desember 2022 Lanserer Marte hele 4 garnkvaliteter under eget navn. LUNT Fargespill, LUNT, LETT og LUFTIG by Marte Helgetun

 

GÅRDSBUTIKKEN

I 2017 ble redskapshuset på gården omgjort til gårdsbutikk. Herfra driftes nettbutikken www.martehelgetun.no til daglig. I 12 år har strikkedesign tatt det meste av tiden til Marte. 

Desember 2022. Vi bygger om Gårdsbutikken til å bli verdens fineste showroom. Helt objektivt sett :) 
Anbefaler å følge Gårdsbutikken - Marte Helgetun på Facebook, der sier vi fra om det som skjer lokalt, samt når det er åpent igjen. 

 


VEIBESKRIVELSE
Surnadal ligger midt mellom Trondheim og Kristiansund, og Gårdsbutikken ligger like ved Surnadal sentrum.

Åpningstid: tirsdager: 12-16. torsdager: 12-18 (Se Gårdsbutikkens Facebookgruppe for evt endringer i åpningstiden: "Gårdsbutikken" - Marte Helgetun".)

Design by Marte Helgetun AS 
Røssmovegen 23, 6650 Surnadal. 
Kontakt oss på mail marte@helgetun.no 
Org nr: 998 871 417 MVA