Grunnleggende

Legge opp masker

Felle av
Rillestrikk og rettstrikk
Perlestrikk og vrangstrikk

 

 

Flere tekniker

Patentstrikk
Fletter

Spleise tråd
Rekke opp uten å trekke ut pinnen
Maske sammen på skuldrene
Slik øker du med en markeringsmaske
Kantmaske

Tyrkisk opplegg (HappyFeet)
Øking HappyFeet

 

Tips & triks

Slik fester du tråden fint
Frisk opp med albuelapper
Finn et mål på hendene dine
Ikke hør på dem!
Vask av alpakkaklær
Telle omganger på en flette
Ulik størrelse på tuppene
Felle masker uten å stramme
Heklekant i kontrastfarge
Fargeparti

STRIKKE ABC  
Dette er en enkel strikke ABC hvor jeg fyller på med innhold etter hvert som jeg legger ut relevant stoff. Jeg har lagt ut video på noen grunnleggende teknikker slik at du kommer i gang med strikkingen, og fyller på med andre teknikker jeg ofte bruker. I siste kolonne finner du lenker til tips og triks jeg legger ut på bloggen som kan være fine å få med deg.  

STRØMPEPINNER 
Strømpepinner eller fem-pinner er det man oftest bruker når man skal strikke rundt med liten omkrets. Eksempel vrangborder, sokker og votter.

RUNDPINNER
brukes når man strikker rundt, eller har mange masker som skal strikkes fram og tilbake. De finnes i ulike lengder, 40 cm brukes til luer og ermer, 60 cm til barneplagg og 80 cm passer til større gensere.

STRIKKEFASTHET 
Er antall masker pr 10 cm. Og det varierer en del. Noen strikker fast og noen løst. Derfor er strikkefastheten grei å forholde seg til når du skal strikke plagg og ønsker at de skal bli riktig størrelse. En maske her og en maske der utgjør fort flere cm i vidden på et plagg. 

GARNALTERNATIVER
Det er med garn som med alt annet: Du får det du betaler for. Har du et kvalitetsgarn laget av de beste råvarene, holder det med en enkel oppskrift. Det vil bli nydelig uansett. Det er ikke like enkelt å finne ut av hvilket garn man skal bruke på de ulike oppskrftene man finner. Her har jeg laget en liste over flere alternativer uavhengig av garnleverandør. Denne listen kunne vært uendelig :) men et lite utvalg tar jeg med her. Se garnalternativ.


Bilder av produkter jeg selger i nettbutikken min. Bånd og blondekort. Strømpepinner i symphonie Rose. Pinnemappe med plass til 20 cm strømpepinner.